Online geld lenen: Goedkoop geld lenen? Bekijk onze informatie over lening vormen en geld lenen aanbieders.


Interessante Online geld lenen Links
  1. Rabobank
  2. Afab geld lenen
  3. Persoonlijke lening
  4. Consumptief krediet
Bezoekers:


Verlaging van de toeslagen voor bedrijven

24.11.2009 - Banken verlagen de opslagen die veel bedrijven sinds een jaar moeten betalen voor een zakelijk bankkrediet. Zo heeft de Rabobank zijn zogeheten liquiditeitsopslag gehalveerd van 1,1 procent naar 0,55 procent.

Door een tekort aan financieringen hebben banken sinds het eind van vorig jaar de rente voor bedrijfleningen verhoogd. De afgelopen zes maanden zijn de omstandigheden verbeterd mede doordat banken onbeperkt geld kunnen lenen bij de Europese Centrale Bank (ECB). Daarnaast kunnen ze bij de ECB obligaties met staatsgarantie plaatsen. Overigens is ook de markt verbeterd, hierdoor kunnen banken zelf geld aantrekken zonder enige hulp uit Den Haag.

Doordat het tarief van de Euribor het afgelopen jaar vrij snel daalde konden banken tegen die rente nauwelijks geld aantrekken. Hierdoor is de extra toeslag onstaan, de toeslag geldt dan ook alleen voor korte kredieten die gebaseerd zijn op het Euribor-tarief.
Naast de Rabobank verlaagd ook Fortis Bank Nederland de opslag in maandelijkse stappen. ABN Amro 'herkent het beeld', maar zegt verder niets over de tariefstelling.

Volgens Hugo van Wijk van Valstein (een bureau dat ondernemingen adviseert bij hun relatie met de bank) kunnen bedrijven bij nieuwe aanvragen van kredieten de liquiditeitstoeslag eruit onderhandelen. Volgens Van Wijk kunnen banken 'moeilijk volhouden dat ze de opslag nog nodig hebben'. Hij kiest dan ook voor volledige afschaffing van de toeslag.

Naast de extra opslag rekenen banken ook hun gebruikelijk marges. Ook deze zijn nu aan het dalen.  Volgens Rabobank directeur Dirken zitten de gewone marges momenteel op 'een goed niveau'.

Stem of voeg toe aan:

Auteur: Redactie OnlineGeldLenen.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Onlinegeldlenen.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Tags: bedrijven, toeslagen, Verlaging


Gerelateerde berichten:

Informatie over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7718
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.
Europese Unie leent massaal geld aan...
Het is de laatste maanden pijnlijk zichtbaar geworden dat de Griekenland op het punt van faillissement heeft gestaan. Dit is onder andere ontstaan door de toegenomen kosten voor geld leningen.
Economische groei in 2010 volgens DNB
De Nederlandsche Bank verwacht dat de Nederlandse economie komend jaar met 0,7 procent groeit. In 2011 zal dit zelfs 1,2 procent zijn. DNB is hiermee optimischer dan in juni 2009, toen werd er nog gerekend op een...
Geld lenen geen probleem
Afname in consumptieve kredieten van 12...
DSB had evenals zijn klanten veel te hoge...
Het echte probleem achter de kredietcrisis
Flitsleningen aan banden gelegd door...
Moeilijke tijden voor het lenen van geld
Banken lenen nu tegen rente van 0,9


Reacties (9)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Keli | Geplaatst op 20 april 2011 om 14:27
That's way the besstet answer so far!Door: hiydvbiqeq | Geplaatst op 20 april 2011 om 23:03
bNJncV ohtgfsrfqsgoDoor: zuuyspx | Geplaatst op 23 april 2011 om 17:09
5kiGyY jishoivzwnswDoor: Jodi | Geplaatst op 26 augustus 2011 om 05:05
You keep it up now, undesratnd? Really good to know.Door: wqytyz | Geplaatst op 26 augustus 2011 om 16:07
raNtvQ ocozfngnvpdnDoor: delewj | Geplaatst op 28 augustus 2011 om 14:04
vQA4st ypasgkslvxziDoor: KNm | Geplaatst op 13 oktober 2012 om 09:01
dieper2dieper zegt:ja halloooo, de hyhenpoekrette aftrek is binnen europa verboden.het is gewoon de manier van stemmen winnenvan de gevestigde partijen. nee, de hyhenpoekrette is een onbespreekbaar punt voor deze kabinetsperiode .dat hoor je al decennia.gewoon geld geven om stemmen te kopen, meer niet.corrupte bende, zoek het uit.Door: mfqnugfz | Geplaatst op 13 oktober 2012 om 21:46
nh2JU8 agmenguqczjqDoor: oezbpkooa | Geplaatst op 15 oktober 2012 om 23:25
gU2Zzj vipbactyfdfmZelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*