Een kaartkrediet wordt ook wel betalen met een winkelpas of klantenkaart bedoelt, waarbij men het desbetreffende product


Interessante Online geld lenen Links
  1. Rabobank
  2. Afab geld lenen
  3. Persoonlijke lening
  4. Consumptief krediet
Bezoekers:


Wat is een kaartkrediet?

Een kaartkrediet wordt ook wel betalen met een winkelpas of klantenkaart bedoelt, waarbij men het desbetreffende product pas achteraf hoeft te betalen. Dit kan zijn door terugbetaling in een keer of in termijnen.

Bij de terugbetaling in termijnen is er eigenlijk sprake van een doorlopend krediet. In dit geval heeft de winkelier van tevoren afspraken gemaakt met de klant over de kredietlimiet en kan men na terugbetaling van het geleende bedrag, dit bedrag zonder problemen opnieuw opnemen.

De betaling met een creditcard is vergelijkbaar, ook hier heeft men te maken met een kaartlimiet en betaald men de producten pas achteraf in termijnen of in een keer.

De rente die gehanteerd worden bij dergelijke kaartkredieten ligt hoger dan bij andere verstrekkers van doorlopende kredieten.

Een kaartkrediet heeft de volgende voor- en nadelen:

Voordelen kaartkrediet

Nadelen kaartkredietGerelateerde berichten:

Stem of voeg toe aan:


Europese Unie leent massaal geld aan...
Het is de laatste maanden pijnlijk zichtbaar geworden dat de Griekenland op het punt van faillissement heeft gestaan. Dit is onder andere ontstaan door de toegenomen kosten voor geld leningen.
Economische groei in 2010 volgens DNB
De Nederlandsche Bank verwacht dat de Nederlandse economie komend jaar met 0,7 procent groeit. In 2011 zal dit zelfs 1,2 procent zijn. DNB is hiermee optimischer dan in juni 2009, toen werd er nog gerekend op een...
Geld lenen geen probleem
Verlaging van de toeslagen voor bedrijven
Afname in consumptieve kredieten van 12...
DSB had evenals zijn klanten veel te hoge...
Het echte probleem achter de kredietcrisis
Flitsleningen aan banden gelegd door...
Moeilijke tijden voor het lenen van geld