Een sociale lening is een lening bestemd voor mensen die afhankelijk zijn van lagere inkomsten namelijk tot 130% van het minimum brutoloon.


Interessante Online geld lenen Links
  1. Rabobank
  2. Afab geld lenen
  3. Persoonlijke lening
  4. Consumptief krediet
Bezoekers:


Wat is een sociale lening?

Een sociale lening is een lening bestemd voor mensen die afhankelijk zijn van lagere inkomsten namelijk tot 130% van het minimum brutoloon.  Die op deze manier een verantwoorde lening kunnen verkrijgen en hier ook begeleiding bij krijgen.

Deze sociale leningen worden verstrekt door Sociale Banken Nederland, wat een samenwerkingverband is tussen 14 regionale Sociale Kredietbanken die zonder winstoogmerk opereren. Het rentepercentage dat geldt voor deze type lening ligt vele malen lager dan bij een commerciele dienstverstrekker.

Een sociale lening wordt alleen verstrekt voor een nuttig doel en dient dus niet voor het financieren van een vakantie of nieuwe televisie.

Een sociale lening heeft de volgende voor- en nadelen:

Voordelen sociale lening

Nadelen sociale leningGerelateerde berichten:

Stem of voeg toe aan:


Europese Unie leent massaal geld aan...
Het is de laatste maanden pijnlijk zichtbaar geworden dat de Griekenland op het punt van faillissement heeft gestaan. Dit is onder andere ontstaan door de toegenomen kosten voor geld leningen.
Economische groei in 2010 volgens DNB
De Nederlandsche Bank verwacht dat de Nederlandse economie komend jaar met 0,7 procent groeit. In 2011 zal dit zelfs 1,2 procent zijn. DNB is hiermee optimischer dan in juni 2009, toen werd er nog gerekend op een...
Geld lenen geen probleem
Verlaging van de toeslagen voor bedrijven
Afname in consumptieve kredieten van 12...
DSB had evenals zijn klanten veel te hoge...
Het echte probleem achter de kredietcrisis
Flitsleningen aan banden gelegd door...
Moeilijke tijden voor het lenen van geld