Bij een doorlopend krediet spreekt men van tevoren een kredietlimiet af, dit is het bedrag dat men maximaal mag opnemen.


Interessante Online geld lenen Links
  1. Rabobank
  2. Afab geld lenen
  3. Persoonlijke lening
  4. Consumptief krediet
Bezoekers:


Wat is doorlopend krediet?

Bij een doorlopend krediet spreekt men van tevoren een kredietlimiet af, dit is het bedrag dat men maximaal mag opnemen. Bij een doorlopende lening die onderdeel is van het consumptiefkrediet, maakt het niet uit wanneer men dit bedrag opneemt en hoeveel men hiervan opneemt ook zit er geen vaste looptijd verbonden aan deze vorm van krediet. Het is geen lening die men afsluit voor een specifiek doel, men kan het geld voor allerlei soorten doeleinden gebruiken.

Men betaald alleen rente over het opgenomen bedrag, vaak ligt dit rentepercentage wel wat hoger dan bij andere vormen van krediet. In de regel geldt dat men kan kiezen voor een doorlopend krediet tussen de EUR 1.500 en EUR 75.000. De rente is variabel en kan dus gedurende de looptijd varieren hierdoor is het vrijwel onmogelijk om de maandlasten voor deze lening in te schatten.

Veel mensen sluiten een doorlopend krediet af, wanneer ze niet precies weten hoeveel geld ze moeten lenen. Wanneer dit het geval is, zal de geldverstrekker het doorlopend krediet adviseren. Doordat men steeds weer opnieuw kan opnemen van dit krediet wordt het in de volksmond ook wel vergeleken met een doodlopend krediet omdat men hier moeilijk vanaf komt omdat men ervan blijft opnemen.

Een doorlopend krediet heeft de volgende voor- en nadelen:

Voordelen doorlopend krediet

Nadelen doorlopend kredietGerelateerde berichten:

Stem of voeg toe aan:


Europese Unie leent massaal geld aan...
Het is de laatste maanden pijnlijk zichtbaar geworden dat de Griekenland op het punt van faillissement heeft gestaan. Dit is onder andere ontstaan door de toegenomen kosten voor geld leningen.
Economische groei in 2010 volgens DNB
De Nederlandsche Bank verwacht dat de Nederlandse economie komend jaar met 0,7 procent groeit. In 2011 zal dit zelfs 1,2 procent zijn. DNB is hiermee optimischer dan in juni 2009, toen werd er nog gerekend op een...
Geld lenen geen probleem
Verlaging van de toeslagen voor bedrijven
Afname in consumptieve kredieten van 12...
DSB had evenals zijn klanten veel te hoge...
Het echte probleem achter de kredietcrisis
Flitsleningen aan banden gelegd door...
Moeilijke tijden voor het lenen van geld