Een achtergestelde lening kan alleen verstrekt worden aan ondernemingen en kan verschaft worden door bijvoorbeeld een bank, investeerders ...


Interessante Online geld lenen Links
  1. Rabobank
  2. Afab geld lenen
  3. Persoonlijke lening
  4. Consumptief krediet
Bezoekers:


Achtergestelde lening

Een achtergestelde lening kan alleen verstrekt worden aan ondernemingen en kan verschaft worden door bijvoorbeeld een bank, investeerders, holdingmaatschappij en andere zakelijke partners.

Een achtergestelde lening betekent letterlijk dat deze lening pas als allerlaatste kan worden opgeeist wanneer er sprake zou zijn van schuldsanering of faillissement van de onderneming. Een verstrekker van een achtergestelde lening sluit achteraan in het rijtje van schuldeisers. Eerst zal de schuld aan de Belastingdienst worden voldaan, vervolgens de banken en dan de leveranciers en als laatste wanneer er nog geld over is worden de achtergestelde leningverstrekkers terugbetaald.  

Om een achtergestelde lening toch enigzins aantrekkelijk te maken voor de verstrekkers wordt hier een relatief hoog rentepercentage aan gekoppeld waardoor het toch interessant wordt om te investeren in een onderneming.

Voor de ondernemer heeft een achergestelde lening de volgende voor- en nadelen.

Voordelen Achtergestelde lening

Nadelen Achtergestelde lening

 Gerelateerde berichten:

Stem of voeg toe aan:


Europese Unie leent massaal geld aan...
Het is de laatste maanden pijnlijk zichtbaar geworden dat de Griekenland op het punt van faillissement heeft gestaan. Dit is onder andere ontstaan door de toegenomen kosten voor geld leningen.
Economische groei in 2010 volgens DNB
De Nederlandsche Bank verwacht dat de Nederlandse economie komend jaar met 0,7 procent groeit. In 2011 zal dit zelfs 1,2 procent zijn. DNB is hiermee optimischer dan in juni 2009, toen werd er nog gerekend op een...
Geld lenen geen probleem
Verlaging van de toeslagen voor bedrijven
Afname in consumptieve kredieten van 12...
DSB had evenals zijn klanten veel te hoge...
Het echte probleem achter de kredietcrisis
Flitsleningen aan banden gelegd door...
Moeilijke tijden voor het lenen van geld